Składniki:
1 szklanka malin
1 szklanka pokrojonych truskawek
1 szklanka czarnych jagód
2 pokrojone w kostkę banany
1 opakowanie serka Philadelpchia

1/4 szklanki cukru
skórka otarta z 1 pomarańczy

1/2 szklanki soku z pomarańczy
1 szklanka bezpestkowych winogron
6 rozkruszonych biszkoptów
2 szklanki bitej śmietany,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

W przezroczystej naczyniu ułożyć warstwami owoce. Układając starajmy się wyraźnie kontrastować kolorystycznie kolejne warstwy tak aby wyglądało to estetycznie. Na warstwach owoców tworzymy warstwę z pokruszonych biszkoptów. Serek zmiksować z połową skórki pomarańczowej i sokiem z pomarańczy, wyłożyć na warstwie biszkoptów. Całość dekorujemy bitą śmietaną posypaną resztą skórki pomarańczowej. Przed podanie deseru należy go dobrze schłodzić w lodówce. Przez minimum 10 minut.
Wszystkie przepisy