Składniki:
500g serka moskapone
250g śmietany kremówki 30%
1 opakowanie biszkoptu jasnego 3-warstwowego
100g cukru pudru
5-10 kropli aromatu-advokat
Poncz: 150ml wody
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
25ml alkoholu
dekoracja: 1 łyżka kakao,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Zalej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 150ml wrzątku i pozostaw do przestudzenia.Dodaj alkohol. W wysokim naczyniu ubij śmietanke kremówke. Do serka moscapone dodaj cukier puder i wymieszaj.Do masy serowej stopniowo dodawaj ubitą śmietankę oraz kilka kropel aromatu,ciągle mieszając. Pierwszy spód biszkoptowy nasącz 50ml ponczu i nałóż 1/3 kremu.Czynność te powtórz jeszcze dwukrotnie, tak aby wierzch ciasta posmarować ostatnią częścią kremu. Wstaw do lodówki na kilka godzin, a przed podaniem posyp kakao.
Wszystkie przepisy