Składniki:
- świeże jaja- 3 sztuki
- cukier -1 szklanka - kwaśna śmietana- 1 szklanka - mąka tortowa- 2 szklanki - proszek do pieczenia- 2 płaskie łyżeczki - masło- 1 łyżka - bakalie- 10 dkg
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Bakalie namoczyć w gorącej wodzie, odsączyć. Posypać łyżką mąki. Jaja utrzeć z cukrem, masłem, stopniowo wlewać śmietanę. Następnie dodawać porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać bakalie, lekko wymieszać. Wlać do formy z kominkiem piec 40 minut w mocno nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu polać lukrem lub polewą czekoladową.
Wszystkie przepisy