Składniki:
1 główka sałaty - najlepiej lodowej
2 jajka ugotowane na twardo
1 gruby (ok.1- 1.5cm) plaster: szynki gotowanej
szynki surowej wędzonej
polędwicy
baleronu
1 nieduża biała kiełbasa - ugotowana
1 nieduża kiełbasa polska
1 mały słoik chrzanu
1-2 łyżeczki majonezu (jeśli będzie taka potrzeba)
1 pęczek szczypiorku
sól (morska) i pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Sałatę "porwać" na nieduże kawałki. Wędliny i jajka pokroić w nieduża kostkę (1.5 x 1.5cm) i dodać do sałaty. Dodać pokrojony drobniutko świeży szczypiorek. Powoli zacząć dodawać chrzan - tyle, żeby wszystkie składniki się połączyły tworząc sałatkę. Jeśli jednak sałatka jest zbyt sucha dodać trochę majonezu. Przyprawy należy dodać na samym końcu, po "wysmakowaniu", gdyż smak tej sałatki zależy głównie od smaku wędlin. Smacznego
Wszystkie przepisy