Składniki:
gorzka czekolada: 200 g kostka masła mąka: 100g cukier: 300g jajka: 6 sztuk dodatki: orzechy
bakalie
pokruszona czekolada..
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Masło i czekoladę rozpuścić na parze i dokładnie wymieszać. Zostawić żeby ostygło. 2. Jajka zmiksować z cukrem. Miksując stopniowo dodawać mąkę. 3. Delikatnie wymieszać z przestudzoną czekoladą. Dosypać bakalie: posiekane orzechy, bakalie w rumie, kawałki połamanej czekolady można dodać troszkę alkoholu. 4.Wylać na natłuszczoną formę. Piec w 200 stopniach przez około 20 min.
Wszystkie przepisy