Składniki:
miękkie masło: 300 g
cukr puder: 150 g
cukier waniliowy
odrobina soli
żóltka: 4 sztuki
mąka pszenna:300 g
galaretka owocowa
bydyń śmietankowy
brzoskwinie z puszki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Wyrobić kruche ciasto z podanych składników (masło, cukier puder, cukier waniliowy, sól, żółtka, mąka i proszek do pieczenia). Wylepić foremki do babeczek i upiec w temperaturze 180 stopni aż staną się rumiane. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody i przestudzić. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do wystudzonych babeczek wkładać po łyżce budyniu, pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką.
Wszystkie przepisy