Składniki:
6 jaj
6 łyżek cukru
ok. 0,5 filiżanki kawy czarnej
50 dag serka mascarpone
ok. 0,5 filiżanki likieru amaretto
duże opakowanie biszkoptów
gorzkie kakao do posypania
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje:
Czas: -
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Żółtka ubić z cukrem na puch, dodać serek, na końcu ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Następnie kawę wymieszać z likierem i nasączyć biszkopty. Na dnie naczynia ułożyć biszkopty, na to warstwą kremu i znów biszkopty (naczynie nie powinno być głębsze niż 5 cm), na górze ułożyć krem. Całość posypać kakao, wstawić do lodówki - najlepiej na 12 h.
Wszystkie przepisy