Składniki:
1 cebula
zabek czosnku
zielone oliwki faszerowane
papryka:10dag
peczek bazylii
ocet winny: 9 lyzek
lyzka musztardy
oliwa:9 lyzek
rukola:15dag
endywia:20dag
cienkie sznycle indycze:6 sztuk
pomidory:2 sztuki
mozzarella: 20dag
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Cebule i czosnek obierz. Wraz z oliwkami starannie posiekaj. Bazylie oplucz. Kilka galazek odloz do dekoracji,od reszty oderwij listki.Pokroj je w cienkie paseczki. Paski bazylii wymieszaj z posiekanymi skladnikami. Ocet wymieszaj z musztarda oraz odrobina soli i pieprzu.Dodaj 6 lyzek oliwy. Doloz posiekana cebule,czosnek,oliwki,paseczki bazyliiOba rodzaje salaty oplucz,porwij na kawalki. Sznycle oplucz,osusz. Mieso lekko rozbij tepa strona noza. Oprosz solai pieprzem. Pomidory i mozzarelle pokroj w grube plastry.Na kazdym sznyclu poloz po plastrze mozzarelli i pomidora.Plat miesa zloz na pol,zepnij wykalaczka. Sznycle posmaruj reszta oliwy. Uloz na folii aluminiowej.Piecz na goracym grillu 15 minut. Udekoruj odlozona bazylia i podawaj z salata oraz sosem musztardowo-ziolowym.
Wszystkie przepisy