Składniki:
piersi z indyka 60dag
sol
pieprz
olej 4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
mielony imbir 1 łyżeczka
słodka papryka 1 łyżeczka
suszone śliwki 8 dag.
suszone morele 8 dag.
szpadki do szaszłyków
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Mieso z piersi indyka umyc,osuszyc,pokroic w kostke sredniej wielkosci.Oproszyc sola i pieprzem.Olej wymieszac z sosem sojowym,imbirem i papryka.Taka marynata polac mieso.Przykryc i wlozyc na 3 godziny do lodowki.Nastepnie kawalki miesa wyjac z marynaty i lekko osaczyc.Nadziewac na drewniane szpadki szaszlykowe na przemian z suszonymi sliwkami i morelami.Przygotowane szaszlyki ulozyc na rozgrzanym grillu.Piec ok.10 min.od czasu do czasu odwracajac.Saszlyki doskonale smakuja z mloda zielona salata w sosie jogurtowym.
Wszystkie przepisy