Składniki:
3 filety z piersi kurczaka po 1 czerwonej i zielonej papryce 10 dag orzeszków ziemnych 2 cebule sól pieprz papryka w proszku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Orzeszki oczyścić, drobno posiekać lub zemleć. Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Pokroić w kostkę, wstawić do lodówki. Tymczasem obrać cebulę i pokroić w plastry. Papryki oczyścić i pokroić w dość dużą kostkę. Mięso wyjąć z lodówki, wymieszać z orzechami. Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian, cebulę, mięso i papryki. Przyrządzić na grillu.
Wszystkie przepisy