Składniki:
75 dag piersi kurczaka
puszka brzoskwiń
sól Marynata: 4 łyżki oleju
sok z brzoskwiń (zalewa)
łyżka przyprawy do pierników
3-4 łyżki sosu sojowego
sól.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Umyte i osuszone piersi pokroić na małe kwadratowe kawałki, posolić. Brzoskwinie osączyć na sitku (zalewę przelać do szklanki). Z oleju, zalewy, sosu sojowego i przyprawy do pierników przygotować marynatę, posolić ją do smaku. Włożyć kawałki mięsa do miski z marynatą, wymieszać, przykryć i trzymać w lodówce ok. 3 godzin. Brzoskwinie podzielić na kawałki nieco większe niż mięso. Na szpadki nabijać na przemian kawałki kurczaka i brzoskiwń. Piec na grillu, obracając i smarując pozostałą w miseczce marynatą.
Wszystkie przepisy