Składniki:
60 dag solonych filetów śledziowych
3/4 szklanki mleka
pomarańcza
sól
cebula
winne jabłko
duży ogórek kiszony
4 łyżki majonezu
sok z cytryny
cukier
pieprz ziołowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Filety zalej mlekiem odstaw na 2-3 godziny. Wyjmij osusz i pokrój na wzdłuż na pojedyncze paski. Obierz pomarańczę, ogórek, cebulę i jabłko. Pokrój w drobniutką kosteczkę. Jabłko skrop sokiem z cytryny. Majonez wymieszaj z resztą soku, przypraw solą, cukrem i pieprzem. Połącz z warzywami i owocami. Filety zwijaj w kornet, spinaj wykałaczkami i napełniaj sałatą. Odstaw na 3 godziny. Przed podaniem udekoruj pomarańczami...
Wszystkie przepisy