Składniki:
1 sos sałatkowy
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 pęczek posiekanego koperku
kapusta pekińska (250 g)
1 marchew
1 ogórek zielony
1 pomidor
12 suszonych śliwek (100 g)
12 pastrów boczku wędzonego (150 g)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Sos sałatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę i koperek. Kapustę drobno pokroić, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ogórek przekroić na cztery części, usunąć nasiona i pokroić w plasterki, a pomidora w cząstki. Składniki sałatki połączyć z sosem sałatkowym. Sliwki moczyć przez około 15 minut, odsączyć i zawinąć w plastry boczku, spiąć wykałaczkami. Piec na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut. Podawać z sałatką.
Wszystkie przepisy