Składniki:
60 dkg polędwicy wołowej

60 dkg piersi z indyka
2 łyżki drobiowego pasztetu z puszki

sol
pieprz
1-2 gałązki rozmarynu lub łyżeczka rozmarynu suszonego

2 łyżki masła
2-3 cebule
marchewka
15 dkg pieczarek
pół szkl. rosołu z kostki
szkl wytrawnego wina
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania mięsne
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Polędwice umyć osuszyć, oprószyć sola,pieprzem i rozmarynem.Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. Następnie podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić. Pierś z indyka umyć i osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić formując prostokąt. Oprószyć sola, pieprzem.Na płacie z indyka rozsmarować pasztet a na wierzchu ułożyć polędwicę. Owinąć nicią zawiązać i podsmażyć na pozostałym maśle. Obrać cebule i marchewkę pieczarki oczyścić i razem z warzywami drobno pokroić,podsmażyć na tłuszczu na którym smażyło sie mięso. Następnie zalać rosołem i zagotować.Na warzywach ułożyć roladę piec w piekarniku nagrzanym do 250 *C co jakiś czas podlewając winem i sosem z mięsa.Gotowa roladę wyjąć z brytfanny sos przetrzeć przez sito ,mięso pokroić w plastry podawać z sosem ,. ziemniakami i brokułami jak kto woli
Wszystkie przepisy