Składniki:
4 filety z kurczaka
5 łyżek sosu sojowego
1 cebula
sól
pieprz
łyżka posiekanej bazyli
łyżka oregano
sok z cytryny
1 łyżka papryki czerwonej
2 łyżki oliwy,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Filety z kurczaka kroimy w kostkę. 2 łyżki sosu sojowego, bazylię, oregano, oliwę, sól, paprykę i pieprz mieszamy razem. W tak powstały sos wrzucamy filety z kurczaka. Dobrze mieszamy. Pozostawiamy w lodówce na kilka godzin. Następnie kurczaka nabijamy na patyczki od grilla i pieczemy. Sos: Pozostałą część sosu sojowego i cebulę bardzo drobno pokrojoną mieszamy, doprawiamy sokiem z cytryny. Ugrilowanego kurczaka maczamy w sosiku. Smacznego. Można podawać z bakłażanem i cukinią pokrojoną w plastry także z grilla upieczoną
Wszystkie przepisy