Składniki:
filety śledziowe typu matjas - 4 sztuki
cebula - 2 sztuki
2 jajka ugotowane na twardo
majonez - 4 łyżki
musztarda - 2 łyżki
śmietana - 2 łyżki
łyżka posiekanej natki pietruszki
olej - 2 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Dania z ryb
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Rybę kroimy na małe cząstki i układamy na półmisku. Cebule drobno siekamy, łączymy z musztardą i olejem. Rozkładamy cebulkę na filetach. Jajka siekamy. Majonez mieszamy ze śmietaną i natką pietruszki. Przykrywamy nim równomiernie śledzie. Posypujemy całość posiekanymi jajkami.
Wszystkie przepisy