Składniki:
600g szparagi białe
5 szt. szynka w plastrach
ser feta lub parmezan
Naleśniki pikantne: 1 szklanka mleka
1 jajko
mąka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
curry
chili
pieprz ziołowy
sól.
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Szparagi obieramy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodą z dodatkiem masła. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min (powinny być miękkie), odcedzamy. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki,Naleśnik, szynkę i szparagi zwijamy w rulonik, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem, zapiekamy w temperaturze 200 st. ok. 20 min
Wszystkie przepisy