Składniki:
4 ładne borowiki
ciasto francuskie 1 szt
szpinak w liściach 1kg
ząbki czosnku 5szt
sezam
jajko
na sos: pomidory z puszki
cebula
bazylia
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1.Szpinak ugotować,odcedzić i przesmażyć z pokrojonymi borowikami,doprawić solą,pieprzem i czosnkiem. 2.Ciasto rozwałkować i wyciąć równe kwadraty. 3.Nałożyć na ciasto szpinak i zakleić w koperte. 4.Piec w piekarniku przez 15-20min w temp.160. Sos; 1.Cebule poszatkować i przesmażyc, 2.Dodać pomidory i kilka liści bazyli, 3.Gotujemy na małym ogniu przez 15min, 4.Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku. Sos powinien być gęsty.
Wszystkie przepisy