Składniki:
1 kg matiasów

0.5 kg cebuli

olej do smażenia

koncentrat pomidorowy

paczka rodzynek

ewentualnie papryka marynowana,ogórek korniszon
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje:
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Przepis jet prosty: Wymoczone śledzie kroimy w paseczki. Cebule dusimy na oleju. Oleju powinno być tyle aby cała cebula była zakryta, ale nie przesadzajmy.W międzyczasie moczymy rodzynki, jak do placka. Jeśli już nasza cebulka będzie szklista i miękka dodajemy koncentrat oraz namoczone rodzynki. Przyprawiamy do smaku.Uważajcie na sól, przecież śledzie są solone. Masy ma być tyle by pokryła wszystkie śledzie.Można tez dodać papryczkę marynowaną oraz ogórka konserwowego
Wszystkie przepisy