Składniki:
mieso wołowe: 40 dag
mieso drobiowe 50 dag
kiełabasa grillowa: 2 szt
papryka kolorowa: 3 szt.
cebulka: 3 szt
kabaczek: 1 szt
cukinia: 3 plasterki
świeży pomidor: 4 szt.
ogórek zielony: 1 szt
chleb: 4 kromki
przyprawy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

mięso pokroić w większe kostki, nadziewac kolejno na długie patyki przeplatając kiełbasą, papryką, kabaczkiem , cukinią oraz ogórkiem i chlebem. Całosć oprószyć przyprawami i opiekac na grillu raz po raz obracająć tak, by z kazdej strony mięso było opieczone. Wyłożyć na półmiski, posypać czastkami pomidorów, polac sosem tzatziki bądź podać go osobno. Smacznego. Pychotka az palce lizac
Wszystkie przepisy