Składniki:
1 kg pieczarek
500 g mielonego mięsa

4 ząbki czosnku
1 cebula
dwa jajka
1 łyżka bułki tartej
2 łyżeczki majeranku
2 łyżeczki ostrej papryki lub chili
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Pieczarki oczyśc i oddziel nóżki od kapeluszy. Czosnek i cebulę drobno posiekaj, dodaj do mielonego mięsa. Wbij jajka, wsyp bułkę tartą oraz przprawy. Wyrób ręką na jedolitą masę. Do każdego pieczarkowego kapelusza nałóż farsz. Nafaszerowane pieczarki nakładaj na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grilluj kilka minut na średnio rozgrzanym grillu. Po tym czasie zawiń je w folię aluminiową i pozostaw jeszcze na chwilę na grillu by doszły.
Wszystkie przepisy