Składniki:
jaja: 4 sztuki cukier: 4 duże łyżki mąka tortowa: 4 łyżki proszek do pieczenia: łyżeczka cukier waniliowy:łyżeczka bita śmietana "śnieżka" mleko: szklanka galaretki: 3 sztuki brzoskwinie
truskawki lub inne dla ozdoby
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Najpierw przyrządzamy biszkopt. Białko i żółtko oddzielić, ubić pianę, dodać cukier. Po wymieszaniu dodać żółtka i miksować do uzyskania złocistego koloru. Następnie wymieszać mąke, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Piec ok.30 minut. Natepnie ubić bitą śmietanę i rozdzielić ją na połowe. Wymieszać z ostygniętymi 2 galaretkami przekładając kolejno dane kolory. Poukładać owoce i zalać to wszystko galaretka. Gotowe włożyć do lodówki. Smacznego
Wszystkie przepisy