Składniki:
2 kg karczku wieprzowego
marynata: 1/4 szklanki octu
1/4 szklanki oleju
2 łyżki musztardy
sól
pieprz
przyprawy
6 ząbków czosnku
cebula
boczek
papryka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Wszystkie składniki marynaty zmieszać razem, czosnek pokroić drobno i wsypać do marynaty, mięso pokroić na kwadraty dosyć duże, i powkładać do zalewy, marynować 3 dni, zamieszać kilka razy w ciągu tego czasu. Po trzech dniach wyjąć z zalewy i obsmażyć na patelni. Następnie ostudzić, boczek i cebulę pokroić na cienkie plastry, nabijać na patyczki na przemian: mięso, boczek, cebula, według uznania: papryka, pieczarki, warzywa. Piec na grillu około 50 min. Smacznego
Wszystkie przepisy