Składniki:
śledzie MATIAS w zalewie najlepiej firmy LISNER 1 opakowanie
cebula czerwona 1 szt duża
majonez 1 opakowanie 250 gr
cytryna 1/2 szt
jajka na twardo 2 szt
ugotowane ziemniaki w mundurkach 4 szt
ugotowane marchewki 2 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
pieprz do smaku
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

UKŁADAMY SKŁADNIKI WARSTWAMI 1 WARSTWA - pokrojone w kostkę śledzie 2 warstwa -pokrojona drobno cebula i skropiona sokiem z cytryny oraz posypana pieprzem 3 warstwa - posmarować połową majonezu 4 warstwa - starkowane na tarce ziemniaki (bez mundurka) 5 warstwa - starkowana na tarce marchewki 6 warstwa- polac całośc 1/2 zalewy pozostałą ze śledzi 7 warstwa - pokrojone w drobną kostkę jajka 8 warstwa - posmarowac połową majonezu 9 warstwa - pokrojony drobno szczypiorek
Wszystkie przepisy