Składniki:
2 dojrzałe melony gallo
Sok z 1 cytryny
1 szklanki cukru
2 łyżki miodu wielokwiatowego
1 szklanka wody mineralnej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Melona umyć, obrać, przekroić na pół i wydrążyć środki, a następnie zmiksować z sokiem z cytryny. 2. Miód, cukier i wodę mineralną zagotować, wymieszać dokładnie z wcześniej przygotowanym musem z melona. 3. Całą masę należy lekko schłodzić, następnie przetrzeć przez sito dodając alkohol w celu podniesienia walorów smakowych (może to być wódka, campari, wino musujące), wstawić do zamrażarki na ok. 10 godzin. 4. Sorbet podajemy z listkami świeżej mięty jako przerywnik podczas wykwintnej kolacji...
Wszystkie przepisy