Składniki:
15 dag płatków migdałowych
4 szklanki mleka
15 dag cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżki mąki ziemniaczanej
4 łyżki śmietany 22%
1 kawałek cynamonu

GRZANKI: 4 kromki chleba tostowego
1 łyżka masła
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Mleko zagotować z cukrem cukrem waniliowymi cynamonem. Płatki migdałowe zrumienić na patelni. Śmietanę połączyć z mąką wlać mleko dodać migdały zagotować stale mieszając a następnie wyjąć cynamon. Grzanki: chleb pokroić w kostkę i zrumienić na patelni lub w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Zupę podawać z grzankami
Wszystkie przepisy