Składniki:
400g majonezu
200g ketchupu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy ognistej
1 łyżeczka octu winnego (winogronowego lub jabłkowego)
1 łyżeczka oleju słonecznikowego
1 duża cebula czerwona
2 małe ogórki konserwowe
2 jaja (gotowane na twardo)
1 mały pomidor
Pół pęczka szczypiorku
2 listki kruchej sałaty
Przyprawy: sól
pieprz
papryka słodka
chili
czosnek
koper
maggi
sos sojowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Sosy
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 10 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

1) Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupki, pokroić w drobną kostkę 2) Cebulę obrać, pokroić w kostkę 3) Ogórki konserwowe pokroić w pół plastry 4) Szczypiorek pokroić w kostkę 5) Sałatę skruszyć w małe cząstki (nie kroić!!!!!) 6) Pomidora obrać, pokroić w kostkę 7) Do przygotowanej miski wlać ketchup, majonez, koncentrat pomidorowy oraz musztardę 8) Do miski dodać pokrojone wcześniej warzywa oraz jajka 9) Wszystko wymieszać i dodać olej oraz ocet 10) Wszystko razem przyprawić i wymieszać
Wszystkie przepisy