Składniki:
mąka: 3 szklanki
cynamon: pół łyżeczki
zmielone migdały: 3/4 szklanki
cukier: szklanka
szczypta soli
masło: kostka
mleko: pół szklanki
żółtko
dżem truskawkowy
truskawki: koszyczek
maliny: koszyczek
bita śmietana
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Mąkę przesiać, dodać migdały, cynamon, cukier, sól, masło, jajko, mleko i wymieszać nożem. Skleić w kulę i podzielić na dwie części. Ułożyć w tortownicy i upiec. Piec do uzyskania złotego koloru. Posmarować dżemem, ułożyć owoce i posmarować bitą śmietaną. Przykryć. Posmarować bitą śmietaną i fantazyjnie ułożyć owoce.
Wszystkie przepisy