Składniki:
krewetki koktajlowe
oliwa
świeży czosnek
majonez
jogurt naturalny
kuleczki ziemniaczane
makaron Ravioli
kukurydza z puszki
szynka konserwowa
ogórek świeży

ser feta
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 2 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Smażone krewetki z sosem czosnkowym Krewetki koktajlowe zaparzamy najpierw, potem podsmażamy na oliwie z dodatkiem wyciśniętego świeżego czosnku - podsmażanie trwa z 3-4 minuty (nie za długo aby krewetki nie były twarde) podajemy z sosem czosnkowo- jogurtowym (część majonezu, 2 części jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku wyciśniętego - całość miksujemy w jednolitą konsystencję) - sos powinien być dość rzadki do tego pieczemy kuleczki ziemniaczane z Aviko albo robimy tosty z serem całość dopełniamy sałatką z Ravioli ravioli gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, kukurydzę, świeży ogórek i feta, zalewamy sosem czosnkowo- jogurtowym (połowa majonezu, połowa jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku wyciśniętego - całość miksujemy w jednolitą konsystencję) i podajemy z szampanem półwytrawnym lub białym winem SMACZNEGO!!!
Wszystkie przepisy