Składniki:
kasza kukurydziana (nie gotowana): 1 szklanka ; jogurt naturalny: 500 ml; cukier: 2 łyżki; brzoskwinie konserwowe: 1 puszka; mrożone wiśnie lub truskawki (mogą być również świeże): 3 łyżki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

1. Kaszę wymieszać z jogurtem i cukrem. 2. Brzoskwinie obsączyć, pokroić na ćwiartki. 3. Wylać ciasto do formy. Na górę polożyć brzoskwinie i wiśnie (lub truskawki). 4. Piec ~40 minut (t piekarnika 180-190° C) Zapiekanka jest bardzo prosta, razem z tym kolorowa, pyszna i zdrowa! W sam raz na śniadanie lub deser Zapiekankę można polewać jogurtem lub śmietaną. Smacznego!
Wszystkie przepisy