Składniki:
oscypek 1 duży

maki pszennej 3 łyżki
1jajo
szczypta wegety i pieprzu
bulki tartej 1/2szkl.
2 łyzki oleju
zurawina
tacka aluminiowa (niekoniecznie)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

oscypek pokroić w plastry nie grubsze niż 1cm, obtoczyc w mące, następnie w jajku wymieszanym z pieprzem i wegetą, obtoczyc w bułce tartej, smażyc na rozgrzanym grillu bezpośrednio na ruszcie, lub na tacce na ktorej rozprowadzić wczesniej olej -do zrumienienia sie oscypków.Po wyłożeniu na talerze podawać z żurawina , a dodatkowo jesli oscypek ma stanowić danie mozna podać z ryżem, lub frytkami i surówką.Smacznego.inka21
Wszystkie przepisy