Składniki:
główka kapusty pekińskiej (średniej wielkosci)
puszka kukurydzy konserwowej
puszka czerwonej fasoli
puszka groszku konserwowego
opakowanie sera fetta - łagodnego
srednia świeża papryka czerwona
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Kapustę pekińską posiekać drobno, a ser fetta pokroić w kosteczkę mniej wiecej 1 cmx1 cm. Paprykę czerwoną umyć, wykroić pestki i pokroić w cienkie, krótkie paseczki. Do kapusty wsypać odsączoną fasolę, groszek i kukurydzę, dodać pokrojoną paprykę, wszystko posolić (niezbyt dużo, bo ser jest słony) i popieprzyć do smaku, dodać około 4 łyżki majonezu, wszystko wymieszać i na koniec dodać ser fetta, ponownie delikatnie wymieszać.
Wszystkie przepisy