Składniki:
jedna średnia cebula
pomidory w puszce
mięso mielone (400g)
tarty ser
poł szklanki wody
knorr lub winiary do spagetti
sol pieprz
bazylia oregano majeranek czerwona prapryka w proszku czosnek w proszku
olej
makaron(wg uznania)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Makarony
Porcje: dla 3 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

podsmażam mięso na oleju na patelni, jakies 5 minut, dodaję pokrojoną ceublę, podsmażam chwilkę, az zrobi się szklista. Przykręcam trochę gaz. W między czasie do miski w wodą wlewam wode, dodaje fix winiary lub knorra do spagetti, pokrojone pomidory z puszki i przyprawy, mieszam. Teraz powoli dolewam tę "miksturę" do mięsa i cebuli(więc lepiej byłoby gdybyscie wzięli głębszą patelnię, bo po prostu moze się nie zmieścic. Nie bojcie sie jak bedzie to wygladało jak rzadka zupa, przykryjcie patelnie pokrywką i duście na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż zgęstnieje troszkę Biorę talerz, nakładam ugotowany wczesniej makaron i polewa ow sosem posypuję tartym serem, mozna udekorowac listkiem swiezej bazylii smacznego! p.s. wyprobowane 100 razy, jakość gwarantowana:P
Wszystkie przepisy