Składniki:
pół kostki masła
10 dag ciastek kokosanek
15 dag podłużnych biszkoptów
tabliczka mlecznej czekolady
3 łyżeczki żelatyny
1 kg chudego białego sera (trzykrotnie mielonego)
sok z 1 cytryny
5 łyżek cukru
2 cukry waniliowe
80 dag truskawek
szklanka śmietany kremówki
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Przygotować spód ciasta: masło stopić i przestudzić. Pokruszyć kokosanki i biszkopty, wymieszać z masłem. Spód tortownicy wyłożyć pergaminem, rozsmarować na nim przygotowaną masę. Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej., rozprowadzić na spodzie ciasta i wstawić do lodówki. Twaróg utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, żelatynę rozpuścić i dodać do masy serowej, śmietanę kremówkę ubić na sztywno i połączyć z masą. Rozsmarować na przygotowanym spodzie i wygładzić powierzchnię. Truskawki oczyścić i umyć, większe przekroić na połówki, ułożyć na torcie i wstawić na dwie godziny do lodówki.
Wszystkie przepisy