Składniki:
Ciasto: 3szkl.maki 3zoltka
1kostka palmy
1\2szkl.cukru
11\2lyzeczki proszku do pieczenia

Masa serowa; 4kostki twarogu
3jajka
1szkl cukru
1 1\2budyniu śmietankowego
sok z 1cytryny
1\2szkl.oleju
2 szkl mleka,
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

ciasto wyrobić wykleić dokładnie brzegi blachy. masa serowa; jajka utrzeć z cukrem ,dodać budyń ,twaróg[nie mielony]sok z cytryny,mleko i olej.najlepiej wyrabiać w wysokim naczyniu bo bardzo chlapie.piec 45-50minut w temp.190-200stopni.po tym czasie wyjąc ciasto z piekarnika szybko nałożyć piane z 3bialek+1\2szkl,cukru pudru i wstawić s powrotem do piekarnika no około 15-25minut. białka muszą zrobić sie złote.Smacznego Blaszka 40 na 24
Wszystkie przepisy