Składniki:
6 solonych filetow sledziowych
20dag.pora
3 czerwone cebule
2 marchewki
12 cienkich plasterkow chrzanu
2 liscie laurowe
lyzeczka zoltej gorczycy
po lyzeczce ziaren bialego i czarnego pieprzu. Marynata: szklanka octu winnego
40dag.cukru
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 6 osób
Czas: dłużej niż 120 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Przygotować marynatę:do garnuszka wlac ocet,poltorej szklanki wody i wsypac cukier.Ustawic na malym ogniu i mieszajac podgrzewac ,az rozpusci sie cukier.Ostudzic.Warzywa oczyscic,umyc,pokroic w plasterki.Filety moczyc 2 godziny ,czesto zmieniajac wode.Nastepnie pokroic na duze kawalki.Wymieszac z warzywami,chrzanem i przyprawami.Zalac marynata i odstawic na 12 godzim-n.Podawac na chlebie.
Wszystkie przepisy