Składniki:
1 litr mleka 1 budyń śmietankowy 3 budynie czekoladowe 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny 6 jajek 4 serki waniliowe (1000 g)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 60 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Ciasto: Mąkę, proszek do pieczenia, pół magaryny, pół szklanki cukru, 2 jajka, 1 żółtko zagnieść i wyłożyć na blachę. Masa budyniowa: 3 budynie czekoladowe ugotować na litrze mleka. Gorące przełożyć na surowe ciasto, równomiernie rozprowadzić. Masa serowa: Budyń śmietankowy, pół margaryny, pół szklanki cukru, serki waniliowe, 3 jajka, 1 białko. Margarynę ucierać z cukrem, dodając na przemian serek waniliowy i żółtka. Wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. Białka ubić na parze, połączyć z masą serową. Równomiernie rozsmarować na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 180 °C. Udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Wszystkie przepisy