Składniki:
1 kg schabu bez kości 1 puszka fasolki czerwonej 3 świeże papryki czerwone 0,4 kg cebuli 3 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego sól
pieprz olej mąka przecier pomidorowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

schab kroimy na kawałki, rozbijamy, prószymy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w mące i obsmażamy na gorącym oleju. Cebule kroimy w wiórka i dusimy na oleju, gdy będzie już miękka, dodajemy pokrojoną w cienkie paski paprykę, ziele i liście laurowe, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy aż wszystko będzie miękkie. na końcu wlewamy fasolkę razem z zalewą doprawiamy do smaku, dodajemy jeszcze przecier i na wierzchu układamy schab. na małym ogniu gotujemy jeszcze przez chwile i odstawiamy na jakiś czas zeby wszystko doszło i przeszło sobą.
Wszystkie przepisy