Składniki:
Spód: 110g ciastek Digestive 55g masla 1 lyzka cukru (jezeli ciastka sa bez czekolady) Ciastka rozkruszyć
wymieszać z roztopionym maslem i cukrem. Wlozyć do tortownicy wysmarowanej maslem i ugniesc dnem szklanki na równy spód. Piec 12 minut w 160oC. Masa serowa: 1,1kg sera Szczypta soli 1 3/4 szklanki cukru 3 plaskie lyzki maki ziemniaczanej (lub 2 budynie) 2 lyzeczki soku z cytryny 1 cukier waniliowy 2 żzoltka 6 jajek 1/2 szklanki śmietany kremowej (dwunastoprocentowej)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Ser zmiksowac, dodać sól, cukier, make, sok z cytryny, cukier waniliowy, smietanke, żzoltka, jajka. Wylac mase na upieczony spód. Wstawic do nagrzanego piekarnika (250oC) i piec 10 minut. Nastepnie obnizycć temperatureę do 95oC i przez 100 minut. Ostudzone ciasto zawinac w folie aluminiowa. Wstawic do lodówki na 3 godziny.
Wszystkie przepisy