Składniki:
skrzydełka: 12 sok pomidorowy: 1 szklanka
mała cebula: 1
sok z cytryny: 2 łyżki
czosnek: 1 ząbek
sól
musztarda z płatkami papryki: 1 łyżka
chili: 1/2 łyżeczki
szczypta pieprzu czarnego mielonego
szczypta Kolendry
kilka nasion Kardamonu
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Cebulę i czosnek obrać i drobno siekamy. Do soku pomidorowego dodajemy przyprawy (pieprz, kolendrę, kardamon i chili) i podgrzewamy w rondlu z cebulą, czosnkiem, z sokiem z cytryny i musztardą. Skrzydełka myjemy i odcinamy kościste końcówki. W przygotowanej gorącej marynacie zanurzamy skrzydełka i odstawiamy na godzinę/dwie w chłodne miejsce. Następnie wyciągamy skrzydełka z marynaty i pieczemy na grillu. Pieczemy z obu stron około 15 minut.
Wszystkie przepisy