Składniki:
tłusty twaróg: 1 kg
jajka: 4 sztuki
cukier: 3/4 szklanki
budyń śmietankowy lub waniliowy: 1 sztuka
cukier waniliowy
czekolada: 100 g
bakalie
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Białka ubić na sztywną pianę. Do zmielonego sera dodać żółtka, budyń w proszku, cukier waniliowy i wymieszać. Na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek i bakaliami. Piec około 45 min w 180 stopniach. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Upieczony i przestudzony sernik polać czekoladą.
Wszystkie przepisy