Składniki:
Ciasto 20 dag mąki
10 dag masła
10 dag cukru pudru
2 jajka
2 łyżki śmietany. Masa serowa 50 dag białego sera
20 dag cukru pudru
5 jaj
łyżka mąki ziemniaczanej
oraz bakalie
rodzynki
skórka pomarańczowa
cukier waniliowy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 60 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 40 zł
 

Sposób przyrządzania

Z podanych składników zrobić kruche ciasto dobrze schłodzić, rozwałkować, wyłożyć na blachę średniej wielkości, nakłuć widelcem i podpiec. W misce utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodać zmielony ser i wymieszać. Ubić pianę z białek i połączyć z serem dodając cukier waniliowy oraz bakalie. Masę wyłożyć na podpieczony spód wygładzić nożem. Upiec w temp. 200stC 50 min.
Wszystkie przepisy