Składniki:
Ciasto kruche:
1 kostka margaryny Kasia
0,5 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 żółtka (z 3 białek i 3 łyżeczek cukru pudru ubić na sztywno pianę)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 szklanki mąki
Masa: (uwaga wyjdzie bardzo rzadka!)
60 dkg twarogu lub gotowego serka sernikowego
1 budyń waniliowy (w proszku)
1 szklanka cukru
3 całe jajka
1 cukier waniliowy
0,5 szklanki oleju
sok z 1 cytryny
2 szklanki mleka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Typ dania: Ciasta, Desery
Porcje:
Czas: -
Trudności: -
Koszt: -
 

Sposób przyrządzania

Ciasto kruche: Ciasto zagnieść, wyłożyć na blachę, wysoko wygniatając brzegi. Wszystkie składniki zmiksować, wylać na rozwałkowane ciasto i wstawić do pieca 45 minut. Piec w temperaturze ok. 200’C. Około 5 minut przed wyjęciem z piekarnika na upieczone ciasto przełożyć ubitą z białek i cukru pudru pianę. Jak tylko piana lekko się zetnie i zarumieni, ciasto wyjąć.
Wszystkie przepisy