Składniki:
Masa serowa: 1 budyń śmietankowy
0,5 kg sera na sernik
3/4 szklanki cukru
2 jajka
1/2 kostki stopionego masła
Ciasto 0,5kg mąki
250 g margaryny
5 żółtek
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 puszka brzoskwiń
Beza: 5 białek
3 łyzki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 8 osób
Czas: do 90 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Masa serowa: Ser utrzeć z cukrem , jajkami i masłem. Wsypać budyń i połączyć. Ciasto: Z mąki, margaryny i żółtek cukru pudru i proszku do pieczenia przygotować kruszonkę. Beza: Białka ubić dodac cukier i połączyć z mąką ziemniaczaną. Blachę do pieczenia wyłożyć popierem i rozkruszyć połowę kruszonki, kolejno połozyć mase serową brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i beze. Posypać resztą kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C.Piec 60 minut
Wszystkie przepisy