Składniki:
75 dag tłustego
białego sera; 1/2 kostki masła; 6 jajek; 1 i 1,2 szklanki cukru pudru; cukier waniliowy; łyżeczka proszku do pieczenia; 4 średniej wielkości ugotowane ziemniaki; budyń śmietankowy; tłuszcz do wysmarowania formy; tarta bułka do posypania formy
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: trudny
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

ser i ugotowane ziemniaki rozbić w malakserze na bardzo puszystą masę. masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ucierając, dodawać na przemian żółtka i masę serowo-ziemniaczaną. do masy dodać budyń i proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Całość delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Masę wlać do tortownicy.piec godzinę w 160 stopniach.
Wszystkie przepisy