Składniki:
1 kg tłustego sera 1 op. sernika w proszku
15 dag masła
1.5 szklanki cukru
8 jajek
bakalie: migdały
suszone morele
polewa cytrynowa
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 90 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

Żółtka utrzeć z cukrem, ser zmielić i dodać powoli do utartych żółtek. Stopione i ostudzone masło połączyć z masą serową, dodać mąkę, ubite na sztywną pianę białka, pokroić i dodać bakalie (uprzednio obtoczone w mące). Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułka tartą. Piec 60 min. w średnio nagrzanym piekarniku ok. 160 st. C. Po ostudzeniu polać polewą cytrynową.
Wszystkie przepisy