Składniki:
pierś z kurczaka: 2 pojedyncze piersi
kapusta pekińska: pół główki
ogórek zielony: pół
papryka czerwona: pół; kukurydza: 1 puszka
przyprawa kebab: około pół paczki
jaka na twardo: 3 szt.
do sosu czosnkowego czosnek: 2 ząbki
majonez: 2 łyżki
jogurt naturalny: pół kubeczka
keczup: 1 łyżeczka
cukier: 1 łyżeczka
smalec do smażenia: 1 łyżka
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 5 osób
Czas: -
Trudności: łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

pierś kurczaka nasypać przyprawą do kebabu (może też być do gyrosa) i odstawić na około 1 godzinę, pierś z kurczaka pokroić i usmażyć na smalcu (lub na oleju), pokroić warzywa i jajka, zrobić sos czosnkowy: rozgnieść czosnek dodać do niego majonez, keczup, jogurt, cukier i wymieszać, wszystko razem (tzn. kurczaka i warzywa i sos) wymieszać
Wszystkie przepisy