Składniki:
tuńczyk w puszcze w oleju:1szt. ogórki konserwowe:4 sztuki
cebula:1 szt.
keczup: na oko
jajko:1szt
ser zółty:20 g
przyprawy(Pieprz cukier)
chleb
masło
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 20 minut
Trudności: bardzo łatwy
Koszt: do 10 zł
 

Sposób przyrządzania

Na początek nastawić jajko aby sie ugotowało na twardo a w między czasie pokroić cebulę w drobną kostkę i odrobinę posłodzić. Cebulę z cukrem wymieszać i odstawić na ok. 2 minuty. Następnie zetrzeć na tarce, bądź pokroić w drobną kostkę ogórki konserwowe, potem ser zółty zetzreć na tarce. Później dołożyć tuńczyka (podczas otwierania odlać olej). Następnie zaczekać , aż jajko będzie ugotowane na twardo , ostudzić i zatrzeć na tarce. Później nalać keczupu tak aby salatka miała ładny kolor , ale żeby nie była za bardzo płynna na koniec doprawić pieprzem wg. uznania i wszytko rozgnieść widelcem , tak , aby kawałki tuńczyka były rozdzeilone. Podać chleb oraz masło i polecam sałatkę nałożyć na posmarowaną masłem kromkę chleba. Na koniec pozostało mi tylko życzyć smacznego
Wszystkie przepisy