Składniki:
40 dag. żółtego sera

1 por sałatkowy

puszka kukurydzy

puszka czerwonej fasolki

1 jogurt naturalny niesłodzony

papryka słodka w proszku

2 czubate łyżki majonezu
Ananas z puszki 3 plastry (opcjonalnie)
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: dla 4 osób
Czas: do 40 minut
Trudności: łatwy
Koszt: do 30 zł
 

Sposób przyrządzania

Ser żółty pokroić w kostkę. Por przekroić wzdłuż na pół, umyć, sparzyć wrzątkiem, pokroić na "półksiężyce". Kukurydzę i fasolkę przepłukać wodą i odsączyć. Dodać do sera: por, kukurydzę i fasolkę. Wymieszać. Sporządzić sos z: jogurtu, majonezu. Dodać do smaku czerwoną parykę. Podane składniki zalać sosem i wymieszać. Można też dodać pokrojonego ananasa z puszki.
Wszystkie przepisy