Składniki:
1 kg schabu
1 marchewka
pietruszka
1 jajo na twardo
zielenina
1 łyżka mąki ziemniaczanej
pieprz
sól jajo surowe
Słowa kluczowe
Charakterystyka dania
Porcje: ponad 8 porcji
Czas: do 40 minut
Trudności: średnio łatwy
Koszt: do 20 zł
 

Sposób przyrządzania

schab przeciąć w środku ostrym nożem tak aby do środka można było włożć farsz. należy schab oprószyć solą i pieprzem i odstawic do lodówki. aby przygotowac farsz należy ugotować warzywa i pokroić w kostkę, tak samo jajko, doprawic do smaku i dodac mąkę ziemn. i surowe jajo wymieszać na gładką jednolitą maasę. wyciągnąć mięso z lodówki i wkładać farsz do środka łyżką. na koncach schabu spiąc szpilą lub cały schab włożyc do worka na szynki piec ok 1,5 h w temp. 180 st
Wszystkie przepisy